Nyhedsbrevet Kolding Netavis

 19. 03. 2019/ 09.05

I dette nyhedsbrev:

Vandet står højt: Sandsække klar...

https://www.kolding-netavis.dk/

______________________________________________________________________________

Inviterer til borgermøder
om seniorfællesskaber

Publiceret SEBRO PRESS + Lunderskov Folkeblad 19. 03. 2019/09.01

KOMMUNEN: Kolding Kommune inviterer nu til borgermøde i Kolding, Vamdrup og Christiansfeld. Emnet er seniorfællesskaber
"Kom og del dine overvejelser og forestillinger fx omkring din fremtidige bolig", lyder i en pressemeddelelse fra kommunen.
Baggrunden for initiativet er at der er udsendt et spørgeskema til alle borgere fra 55 - 80 år, fordi efterspørgslen på seniorbofællesskaber er stigende i og omkring Kolding.
"Interessen for undersøgelsen har været stor, og vi vil gerne dele resultatet med jer. Derfor inviterer vi alle borgere til at deltage i et af vores tre borgermøder i Kolding, Vamdrup eller Christiansfeld. Vi byder på en kop kaffe og en sandwich", lyder det videre.
Tid og sted: Kolding: Den 28. marts 2019 Fra kl. 16.30 – 19.30. Sydbank Arena Ambolten 2-6, 6000 Kolding. Vamdrup: Den 4. april 2019. Fra kl. 16.30 – 19.30. Vamdrup Skole Vest, Herredsvej 45, 6580 Vamdrup. Christiansfeld: Den 2. april 2019. Fra kl. 16.30 – 19.30, Seniorhuset, Skolevej 10, 6070 Christiansfeld.
Tilmelding: Lena Johansen, e-mail lejo@kolding.dk, tlf: 79 79 72 33, senest mandag den 25. marts 2019

______________________________________________________________________________

Seneste udrykninger

112 alarm:
19. 03. 2019 kl.08.40: Brandvæsen st. Vamdrup: Nødbehandlere: Responce: Ambulance/lægebil: Hjælp til en adresse på Gartnervænget 6580 Vamdrup: Giv venligst pads i trafikken

112-alarm
16.03.2019 kl. 11.12: Brandvæsen st. Vamdrup: Nødbehandlere: Responce st. Kolding: Ambulance/lægebil. Hjælp til en adresse på Lindely, Lindegade 6580 Vamdrup.

112- alarm
15- 03. 2019 lige nu kl 11.57: Brandvæsen st. Vamdrup: Nødbehandlere: Responce st. Vejen: Ambulance: Hjælp til en adresse på Pottehusevej 6580, Vamdrup. Giv venligst plads i trafikkern.

ABA-alarm
13. 03. 17.54: Brandvæsen st. Lunderskov: GKN Wheels, Nagbølvej 31 6640, Lunderskov. Årsag: røgudvikling fra en kilerem på en maskine. 

112- alarm
11. 03. 2019 kl. 17.52: Brandvæsen st. Tyrstrup (Christiansfeld) + st. Kolding:  Brand i campingvogn under tag. Nær skovområde: Vestergade 12, Tapsøre 6070 Christiansfeld.

                                                             *

112-alarm
11. 03. 2019 kl. 14.42: Brandvæsnet st. Vamdrup: Nødbehandlere. Ambulance: Responce st. Kolding: Hjælp til en virksomhed på Østermarksvej 6580 Vamdrup.  

                                                            *

 ABA-alarm
11.03. 2019 kl. 11.03: Brandvæsnet st. Vamdrup: Åskolen, Idrætsvej 1, 6580 Vamdrup. Årsag:
Brandtryk aktiveret ved en fejl.

 

112-alarm
09.03. 2019 kl. 0.36: Brandvæsen st. Stepping + Tyrstrup: Gårdbrand med fare for dyr: Vojumvej 7 (Steppinggaard) 6070 Christiansfeld.

ABA-alarm: 08.03.09.45: Brandvæsnet st. Vamdrup: Teknos Industrivej 19, 6580 Vamdrup: Årsag: Blind alarm.

_______________

Medierne og TV fik skylden
Publiceret Netavisen SEBRO PRESS + Lunderskov Folkeblad 19. 03. 2019/8.41
Af journalist (DJ) Svend Erik Mathias-Brodersen

LUNDERSKOV: Lars K. Schultz, formand for Venstre i Lunderskov, mener, at den tillidskrise, som er opstået mellem politikerne og befolkningen for en stor del skyldes, den måde som medierne, blandt andet TV, fremstiller politik på.

Det gav han udtryk for på den lokale Venstre vælgerforenings generalforsamling forleden i sin beretning.
Han beskæftigede sig også med den generelle foreningskrise, som hersker i landet, og som især rammer politiske foreninger. Om sin egnen forenings fremtid sagde han:  
  - Nye tekniske muligheder samt, at meget af arbejdet i foreningen er - eller vil - blive overtaget af kommuneforeningen, men det ser vi dog som en stor mulighed, da det giver os mere luft til at beskæftige os med det, som det i virkeligheden drejer som om, nemlig at være med til at påvirke den retning, som vi mener, Venstre og vores kommune skal gå i, lød det fra Lars K. Schultz.
Ros til borgmesteren
 Også kommunevalget i november 2017 blev kommenteret, og i denne forbindelse vankede der ros til borgmester Jørn Pedersen, fordi han trods et absolut flertal havde valgt en bred konstituering, for dermed at sikre fortsættelsen af et bredt samarbejde i byrådet.
 Generalforsamlingen i Venstre i Lunderskov blev blandt andre overværet af Venstre nyvalgte kandidat til EU-parlamentet, Asger Christensen, ligestillingsminister Eva Kjer Hansen og borgmester Jørn Pedersen.
______________________________________________________________________________

En æra sluttede
efter 97 år

Netavisen SEBRO PRESS/18. 03.2019/15.50
Af Svend Erik Matthias-Brodersen.

LUNDERSKOV: Der har været generalforsamling i Lunderskov Handels-, Håndværker og Industriforening, LHHI. Formanden, Niels B. Petersen, benyttede lejligheden til at kommentere foreningens overdragelse af Lunderskov og Omegns Folkeblad til Christiansfeld Avis. Det gjorde han således:
 - Efter 97 år sluttede en æra i Lunderskov Handels Håndværker og Industriforening. Ved årsskiftet 2017/2018 overdrog vi stafetten til Christiansfeld.
 Nu her godt og vel et år senere, synes jeg godt man kan sige, at de har formået at holde avisen i gang på en positiv måde. På flere områder synes jeg, at de er betydeligt bedre til at lave avis, end vi selv var, men det kan heller ikke skjules, at de også har svært ved at holde på annoncørerne.
 Fuldstændig som vi selv havde det. Herfra skal lyde et pøj-pøj – vi krydser fingre for, at avisen kan fortsætte flere år ud i fremtiden.
 Niels B. Petersen om talte videre det forløbne års begivenheder i foreningen:
 - Året bød også på forårsmarked i Lunderskov Hallen – formentlig det sidste af den slags. Det var mildest talt en katastrofe. Vejret, tidspunktet med mere var imod os. I samarbejde med Lunderskov Bibliotek har vi været arrangør på en intim koncert med Matilde Falch. Stor oplevelse for de fremmødte, lød det videre i beretningen.
 Han omtalte også at foreningen på forskellig vis har ”involveret” i forskønnelsen af Storegade, men at det i bund og grund var Lunderskov Lokalråd og Kolding Kommune, som havde arbejdet med detaljerne:
lød fra Niels B. Petersen.
 Han omtalte også foreningens medlemsturen som gik til Sild og betegnede den som en dejlig tur med en masse glade mennesker. Og han fortsatte med at omtale byens julebelysning som igen i år blev hængt op med hjælp af mange af foreningens medlemmer:
 - Igen en stor succes. Men det var en kold fornøjelse, men det holdt heldigvis tørvejr. Varmen fik vi vist alle sammen igen, da julefrokosten blev afholdt i Lunderskov Nybyg’s lokaler, lød det.
 Også julemarkedet i Lunderskov Hallen fik ord med på vejen:
 -Traditionen tro afholdt vi Julemarked i Lunderskov Hallen sidst i november. Det er efterhånden noget vi er blevet gode til, og igen i år var det en stor succes. Som det vil fremgå af regnskabet, så var det dog ikke nogen overskudsforretning, men en fantastisk aktivitet til glæde for rigtig mange af byens borgere, lød det fra Niels B. Petersen formand for Lunderskov Handels-, Håndværker og Industriforening.
 LHHI pt. 46 medlemmer. Det er lidt færre end sidste år. Tilbagegangen skyldes udelukkende lukninger af forretninger og fraflytninger.

_____________________________________________________________________________

===============================================

Nyhedsbrevet Kolding Netavis

18. 03. 2919 

I dette nyhedsbrev:

Vandet i åen står højt: Plovfuren oversvømmet


Link 
Kolding Netavis

===============================================================================

Indbyder til temadag om demensvenlige idrætsforeninger

Netavisen SEBRO PRESS/16.03.2019/12.30

TILBUD: Et nyt samarbejde mellem Seniorområdet og 60+FRISK i Kolding Kommune, Alzheimer foreningen og DGI baner vejen for demensvenlige idrætsforeninger i Kolding.
Der startes med en gratis temadag om demensvenlige idrætsforeninger mandag d. 3. juni 2019 kl. 13 - 16.
Kolding Kommune har ansat foreningsmatcher til at hjælpe demente på vej. Hun hedder Tina Sølbeck Kretschmann og er uddannet fysioterapeut og har arbejdet med demente borgere i mange år på Sundhedscenter Kolding.
 -Vi møder mange borgere med let til moderat demens, som måske tidligere har været aktive i en idrætsforening, men pga. demenssygdommen har det svært at komme af sted. Her kan jeg træde til og hjælpe borgeren på vej ud fra de ønsker, vedkommende har. Jeg kontakter så den forening, hvor borgeren gerne vil deltage, og spørger om vi må kigge forbi”, siger Tina Sølbeck Kretschmann.
 Hvis din forening har lyst til at være en demensvenlig Idrætsforening, så kan der tilmeldes denne første tema eftermiddag til Tina Sølbeck Kretschmann på mail tikr@kolding.dk eller tlf. 20 32 72 75.                                                                                                                                                                                                                                                           sebro
______________________________________________________________________________

VM i kajak roning
til Jels-søerne

Netavisen SEBRO PRESS/ 16. 03. 2019/ 07.00
Kilde: TV SYD

SPORT: Det Internationale Kano og Kajakforbund har fredag på et møde i Beijing afgjort, at Vejen Kommune skal afholde VM i maraton kano og kajak 2023. Og det bliver på Jels-søerne:
 - Det er jeg rigtig glad for. Der er lagt et stort arbejde i det, så det er rart at det lykkes, Egon Fræhr, borgmester, (V), Vejen Kommune.
   Det danske bud spillede på et stærkt vikingetema og budskabet om, at det forventede antal deltagere og ledere vil kunne bo på Vejen Idrætscenter, var et af de vindende elementer, oplyser Trekantområdet, der et t samarbejde mellem Vejen, Kolding, Fredericia, Vejle, Billund, Haderslev og Middelfart kommuner:
I Dansk Kano & Kajak Forbund er der også glæde:
- Vi er utroligt glade for at maraton VM 2023 kommer til Danmark. Vi har i Danmark en lang stolt maratontradition og er en af de nationer, der har skabt og formet kano kajak maraton sporten, siger Ole Tikjøb, formand i Dansk Kano & Kajak Forbund i en pressemeddelelse.
Nu går planlægningen så i gang, og det er et stort arbejde. Der kommer mere end 900 mennesker, så vi skal se på hele logistikken. Blandt andet sammen med Vejen Idrætscenter, slutter Egon Fræhr.
______________________________________________________________

Grisetransport væltede
- flere grise døde

Netavisen SEBRO PRESS/ 16.03. 2019/ 07.45

UHELD: Fredag væltede en stor lastbil med 550 grise i rundkørslen ved Jels Troldkær på Rute 25, Kolding -Tønder.
Ved uheldet mistede en del grise livet, oplyser Sydjyllands Politi. Uheldet skete på en sådan måde, at det ikke skabte større trafikale problemer på hovedlandevejen, men under bjergningen af det forulykkede køretøj måtte vejen dog i nogen tid afspærres.
Det er i øvrigt ikke første gang der er væltet en grisetransport i denne rundkørsel. Et lignende uheld indtraf for et års tid siden – også med mange døde grise til følge.    
                                                                                                                                     sebro
_________________________________________________________________________________ 

På kortet ses, hvad der er spil af linjeføringer for en hærvejsmotorvej i vores lokalområde. Den blå streg længst til venstre viser den vestlige linje, som anbfales af borgmestrene i Trekantområdet. I midten den østlige linje tæt ind mod Kolding. Og yderst til høje den nuværende E45.(Illustration Vejdirektoratet.)

Motorvej øst eller vest
står stadig helt åben!

Publiceret Netavisen SEBRO PRESS/ 15. 03. 2019 /08.30
Af journalist (DJ) Svend Erik Matthias-Brodersen


TRAFIK: Regeringen og Dansk Folkeparti har netop aftalte for 112 milliarder kroner nye motorveje og jernbaner. I aftalen indgår en udvidelse af E45/20 ved Kolding, og en helt ny hærvejsmotorvej fra Give til Haderslev. Men der forlyder endnu intet om linjeføringen for hærvejsmotorvejen i vores lokalområde!
 
 Det betyder, at spørgsmålet stadig står helt åben om vejen kommer til gå øst for Vamdrup og Lunderskov eller vest for. Begge linjeføringer er åbenbart fortsat i spil.
 Og hvorfor der endnu ikke er truffet endelig beslutning skyldes, efter hvad Netavisen erfarer, at Vejdirektoratet endnu ikke har afsluttet den såkaldte VVM-undersøgelse for linjen mod vest.
  

Borgmestre støtter vest
Et arbejde som først blev sat i gang efter at alle seks borgmestre i Trekantområdet overraskende i enighed anbefalede, at den nye hærvejsmotor kom til at ligger så langt mod vest som muligt.     Hvis den vestlige linje vælges, hvad noget kan tyde på, så kommer den nye hærvejs motorvej til at ligge kun få kilometer fra Vamdrups byområde. Nærmere betegnet kommer den mod vest til at krydse Røddingvejen ved Vandmøllegården, og mod syd ved Bastrup Savværk. Og det mener flere i Vamdrup er alt for tæt ved byen, og vil skade byens udvikling. Blandt andre har Vamdrup Byforum officielt protesteret mod denne linjeføring. Og ved Lunderskov krydses der mod vest nær ved Andst.
 Årsagen til, at det kan tyde på, at vest linjen foretrækkes hænger dels sammen med borgmestres anbefaling, og dels at der nu officielt tales om et spor mere på den eksisterende motorvej rundt om Kolding og en hærvej med tilslutning til E45 ved Haderslev, mens der for den østlige linje er projekteret tilslutning allerede ved Christiansfeld.
 Men som nævnt er intet endnu besluttet. Og det vil tidligst ske efter, at Vejdirektoratet har i løbet af sommeren har afsluttet de igangværende VVM undersøgelser.  
 Og så kan det jo nemt ende med, som med så mange andre store planer, at det hele i den sidste ende bare går op i hat og briller! 
_____________________________________________________________________________

Lysner for nyt
byggeri i Vamdrups
bymidte

 Netavisen SEBRO PRESS/ 14. 03. 2019

 LOKALT: Nu har Kolding Kommune og Vamdrup Boligselskab tilsyneladende opgivet at gøre flere forsøg på at få ejerne af de to små private ejendomme i Nørregade 11 og 13 til at sælge deres huse, så der kan skabes et sammenhængende større bebyggelse ved Nørregade og Nygade i Vamdrups bymidte.  

 Det betyder, at det længe ventede boligbyggeri kan komme i gang. Det nye byggeri skal ligge på en grund der for længst er blevet ledig til formålet. På grunden har der tidligere ligget en ungdomsklub og før denne en privat realskole.

 Der er ligeledes for længst banet vej for det nye byggeri gennem en lokalplan for området i midtbyen. Med den nye udvikling forventes, at det nye boligbyggeri kan være klar til indflytning i 2021.

Det handler om 13 almene familieboliger i størrelser fra 72 til 88 kvadratmeter, oplyses det fra kommunen.
                                                                                                                                   sebro
_________________________________________________________________________________

Her fangede vi vores nye lokalbetjent, Hans Peter Poulsen, i linsen på Torvet i Vamdrup, ( Foto: Svend Erik Matthias-Brodersen, Netavisen)

Vi fangede vi vores nye lokalbetjent, Hans Peter Poulsen, i linsen på Torvet i Vamdrup, ( Foto: Svend Erik Matthias-Brodersen, Netavisen)
---------------------

Slog til da ønskejobbet kom


SEBRO PRESS + LUNDERSKOV FOLEBLAD/ 13. 03. 2145
Af journalist (DJ) Svend Erik Matthias-Brodersen

LOKALT: - Det er et ønskejob, jeg har fået. Derfor slog jeg straks til, da muligheden pludselig bød sig. Og jeg glæder til rigtigt at komme rigtigt i gang med at lære lokalområdet rigtigt at kende.
 

Det fortæller vores nye lokalbetjent, Hans Peter Poulsen, om intentionerne med sit nye job.  Som der tidligere omtalt i avisen tiltrådte han stillingen som ny lokalbetjent 1. februar med primært arbejdsområde i Lunderskov, Vamdrup og Jordrup postdistrikter. Han har afløst Ken Nissen, som har haft jobbet de seneste ti år, men som har nu flyttet teltpælene til Christiansfeld.
 Intentionerne for vores nye betjent ligger klar. Han fortæller, at han vil gøre sit til, at skabe tryghed ved at være synlig i gadebilledet.
 - At det er en ønskestilling for mig, er fordi jeg nok er sådan af natur, at jeg gerne i jobbet vil være mig selv så meget som muligt – og samtidigt have et selvstændigt ansvar. Og begge dele opfyldes - sådan stort set - fortæller Hans Peter Poulsen videre.
  Han er 37 år og er født opvokset på Silkeborgkanten. Han har fået sin uddannelse som politimand på politiskolen, kombineret med praktisk uddannelse ved Sønderborg Politi.
  Vi mødte ham dels på lokalpoliti-kontoret i Vamdrup, dels på parkeringspladsen ved SuperBrugsen i Lunderskov.

Kontor i Vamdrup
Kontoret har til huse på adressen på Jernbanegade 1 i Vamdrups centrum. Men tro nu ikke, at du kun kan træffe ham der, som annonceret – hver torsdag i måneden fra kl. 14 til 17. Du vil kunne møde vores nye betjent, hvor som helst og når som helst:
- Ja, det med den faste træffetid er jo kun en lille del af mit job i lokalområdet. I det virkelige liv befinder jeg mig ude i mit distrikt langt det meste af tiden, og ganske rigtigt ofte også uden for den såkaldte normale arbejdstid.
  Hans Peter Poulsen fortæller, at stort set alle politisager, som har med lokalområdet at gøre, går hen over hans bord. Og da det handler om et ret stort distrikt blandt andet omfattende centerbyerne Vamdrup og Lunderskov er der temmelig mange sager at tage vare på.
 Hans Peter Poulsen kom til Sydøstjyllands Politi i 2015. Inden han kom til Kolding Politi, var han lige en tur ind over politiet i Fredericia:

SSP-højt på listen
- Jobbet som lokalbetjent omfatter mange forskellige slags politiarbejde, som vil bringe mig rundt i hele området, hvor jeg vil møde borgere på godt - og også indimellem på lidt mindre godt. Jeg skal blandt andet forkynde sigtelser af borgere, klippe nummerplader, hvor ejerne måske har ”glemt” betale lovpligtige forsikringer. Jeg skal kontakte borgere, som ikke er dukket op i retten til berammede tidspunkter, og så der også en del fogedsager. Og så der også optages rapporter efter tyverier med mere, blot for at nævne nogle af de mange opgaverne, fortæller Hans Peter Poulsen.
  Han fortæller også, at SSP-samarbejdet (Social, skole, politi) står højt på listen over opgaver. Og så skal han også assistere kolleger fra Kolding ved særlige indsatser. Det kan fx være færdselsuheld eller ildløs:

Synligt politi
- Og mange af disse opgaver kan ikke klares inden den normale arbejdstid, hvor folk ofte ikke kan træffes hjemme, og det betyder en del aftenarbejde, fortæller han. Og føjer til:
- Og under mine ture rundt i området vil jeg naturligvis, sideløbende med mine kolleger fra Kolding, udføre almindelige patruljeopgaver, som at kikke efter trafikken. Deriblandt ikke mindst efter ulovlige og for hurtigt kørende støjende knallerter og scootere. For dem skal vi helst helt have udryddet, siger Hans Peter Poulsen.
 Og ud over det vil også borgere i lokalområdet i fremtiden indimellem møde Hans Peter Poulsen i forbindelse med større arrangementer og eventuelt få en snak med ham der:
  - Jeg håber selv, at jeg vil blive en kendt person i gadebilledet i hele området, og at jeg hermed kan medvirke til at skabe tryghed for borgerne, fortæller Hans Peter Poulsen om sit nye job – og om sig selv.

Billede th.:

Lokalbetjent Hans Peter Poulsen på kontoret i Vamdrup. (Foto: Svend Erik Matthias-Brodersen)


____________________________________________________

Kommunen skriver:
Kolding tordner frem

Kolding Netavis, onsdag 13. Marts 2019 | 05:35

KOMMUNEN: Investorerne står i kø, og byggerier skyder op i en hastighed, der ikke er set længe. Væksten i Kolding går kun en vej, og det er op. Lige nu er en masse projekter i støbeskeen, og det drejer sig både om nye boliger og erhvervsbyggerier. Det skriver Kolding Kommune.

 - Særligt i Kolding by er der gang i byudviklingen, og der er virkelig brug for mange boliger. Nogle af de projekter vi har kunnet offentliggøre den seneste tid, forventer at stikke spaden i jorden i år, mens andre sætter opgaven i udbud. Så om et par år kan vi for alvor se resultatet af det byggeboom, der i den grad sætter sit positive aftryk på Kolding Kommune anno 2019, siger borgmester Jørn Pedersen.I Kolding Kommune arbejder medarbejderne i de forskellige forvaltninger og Business Kolding sammen for at yde den bedste service overfor både borgere og erhvervslivet.
 Kolding Kommune har samlet nogle af de mange muligheder i den nye pjece ”Sammen med erhvervslivet 2019”.Her kan du blandt andet læse, hvor meget erhvervsjord der er solgt i de seneste år, hvordan din virksomhed kan få en voksenlærling, og hvordan jobcentret kan hjælpe med rekruttering af arbejdskraft, skriver Kolding Kommune.
______________________________________________________________________________

Pengene fosser ud fra
kommunekassen

SEBRO PRESS/ 13. 03. 2019/09.30
Af journalist (DJ) Svend Erik Matthias-Brodersen

KOMMUNEN: Pengene fosser ud af kommunekassen. Der er konstateret et kæmpe overforbrug hos Kolding Kommune hen over de seneste år. Og det fortsætter tilsyneladende.

Embedsmændene m/k. har tilsyneladende hen over 2018 brugt store beløb uden politikernes viden. Sådan lyder det hvert fald i øjeblikket.
 Trods for at der allerede i 2017 var konstateret et stort overforbrug på de centrale konti skoleområdet i børne- og uddannelsesforvaltningen, fortsatte ledende embedsmænd m/k i 2018 at bruge penge på nye store tiltag. Det handler om tiltag for samlet 13,77 millioner kroner, skriver JydskeVestkysten i dag.
 Kongsbjergskolen i Lunderskov med på avsiens liste over skoler i kommunen, som har modtaget penge udenom budgettet. 2,9 mio. kroner. Årsagen angives har at være flere lederskift, og at en trivselsundersøgelse blandt de ansatte i 2017 afslørede store problemer.
 De cirka 2,9 millioner ekstra kroner til Kongsbjergskolen er ifølge JV gået til eftergivelse af tidligere gæld, trivselstiltag, ekstra ledelsestid og håndtering af personaleforhold. Det påpeges, at skolens nuværende leder først tiltrådte i februar 2018! 
 Og balladen over overforbrug i kommunen fortsætter med uformindsket styrke her i 2019. Som tidligere omtalt her i avisen er der alene indtil nu i år tale om et ”overforbrug” på henved 30 millioner kroner på børne- og uddannelsesområdet. Denne gang dog med politikernes viden. Og senest er embedsmænd m/k i kommunen stærkt kritiseret for  - uden politikernes viden  -at bruge store beløb på eksternt konsulentbistand.
______________________________________________________________________________

KORT FORTALT

Netavisen SEBRO PRESS/ 13- 03. 2019/21.45

VAMDRUP: Der var fest på plejehjemmet Elim i Vamdrup onsdag eftermiddag. For da gav Kandis' Johnny Hansen koncert  på hjemmet. Det var "Elims Venner", der stodbag arrangementet.

--------------------------------------------------

Tre lokale blev hædret

NETAVISEN SEBRO/PRESS + Lunderskov Folkeblad/02-03.2019/08.50

LOKALT: Når Kolding Kommune hædrede mandag aften ungdomsledere for en særlig indsats. Tre unge her fra lokalområdet var kaldt på podiet. Det var: 

 Mia Thiessen, VIF Gymnastiker i gang med sin 3. sæson som instruktør i Vamdrup Gymnastikforening. Hun er i dag instruktør på Græshopperne (4-årige drenge og piger) og Minitøzer (0. klasse piger). Mia er struktureret, så der er styr på alt det, der kan være styr på, hun er rigtig god til at få børnene med og finde deres interesse og det, de synes, er sjovt at lave.
Jeppe Helenius, Lunderskov og Kolding Badmintonklub er hovedtræner i Lunderskov Badmintonklub og en del af trænertemaet i Kolding Badminton Klub. Jeppe er meget vellidt blandt børn og unge mennesker samt forældre, da han formår at gøre træningen både sjov, motiverende og udviklende. Jeppe formår på fornemmeste vis at være i øjenhøjde med børnene, så alle føler sig set og anerkendt uanset alder og niveau.
  Jacob Johannsen, Ødis Idrætsforening har igennem de sidste 10 år været en aktiv del af Støtteforeningen til Ødis IF, hvor han har været involveret det årlige loppemarked.
Jacob har i de sidste 2 år været ungdomstræner i håndbold i Ødis IF og derudover har han de sidste seks år været frivillig hjælper ved KIF Koldings hjemmekampe.

 Følgende var til stede ved hædringen, som foregik på Godset i Kolding: Medlemmerne af Fritids- og Idrætsudvalget, Borgmester Jørn Pedersen, formand for Fritidsrådet Alice Nissen og formanden for Kolding Idrætsråd Claus Warming.

                                                                                                                             sebro
_____________________________________________________________________________

 

Kommune penge til
landsby-projekter

 Netavisen SEBRO PRESS + Lunderskov Folkeblad/12. 03. 2019/ 08.17

KOMMUNEN: Pengene i kommunens Landsbypuljen 2019 er fordelt. Det har Lokaldemokratiudvalget sørget for. Godt to millioner kroner var der i puljen - efter en besparelsesrunde på ca. 1,5 millioner kroner.
 Lokalt får Landsbyforeningen i Hjarup 50.700 kroner til renovering af 1. salen i forsamlingsbygningen Mejeriet og landsbyen  Jordrup får 15.000 kroner til et projekt ”Gør det usynlige synligt” ved Fynslundshallen.
 Der bliver henholdsvis 59.584 kroner til en bålhytte og 25.000 kroner til et skitseprojekt for en legeplads i Skanderup, og der bliver 145.000 kroner til en ny depotbygning i Ødis.

Stepping får 25.625 kroner til stiprojekt ved Trekløverhallen, og 49.000 kroner til projekt på Trekløverhallens udeareal, samt 4.875 kroner til indkøb bagskovl.

Billedet: Mejeriet i Hjarup, som får penge til renovering af 1. salen. (Arkivfoto) 

                                                                                                                                                                                                                                                                 sebro

__________________________________________________________________________

Indlæg:
En mere trafiksikker by

Netavisen SEBRO PRESS/ 11.03/18.10

Katja Harvig fra Vamdrup Byform
skriver:

VAMDRUP: Hvordan hjælper vi hinanden med trafikmæssigt at få en mere sikker by? Det spørgsmål har en arbejdsgruppe i Vamdrup Byforum arbejdet med det sidste halve år. De tre medlemmer i arbejdsgruppen er Sigfred Søndergaard, Anita Enevoldsen og Katja Hartvig. De har med deres eget kendskab til byen og med indsamling af kommentarer fra byens borgere på Facebook nedskrevet tyve punkter der trafiksikkerhedsmæssigt kan forbedres.
Arbejdsgruppen har indtegnet punkterne på kort, beskrevet de forskellige udfordringer og har holdt møder med både Kolding Kommunes Trafikafdeling og byens nye lokalbetjent Hans Peter Poulsen.
Hans Peter Poulsen fortæller, at han allerede efter at have læst materialet fra Byforum har været rundt og tale med forskellige trafikanter. Nogle holdt ulovligt parkeret ved det tidligere Boysens Hotel i Østergade og hos andre har han banket på sideruden, når folk har holdt ulovligt parkeret i Vestergade eller Søndergade.

Parkering
Både arbejdsgruppen og Hans Peter Poulsen er enige om, at det kan være svært at huske at man er kørt ind i en parkeringsforbudt zone. Derfor er kommunen blevet opfordret til at gøre skiltningen tydeligere selvom den nuværende skiltning er fuldt gældende. For andre billister gælder der nok bare et spørgsmål om, hvorvidt man har lyst til at gå fra de officielle parkeringspladser, som byens eller har mange af.

Skolevej
Det er selvfølgelig ikke kun en bedre parkeringskultur der kan være med til at forbedre trafiksikkerheden i byen. Arbejdsgruppen har også haft stor fokus på den sikre skolevej igennem byen. Flere steder er der uhensigtsmæssige krydsninger. Fx når børnene skal ud fra Stadionvej og krydse Østergade. Arbejdsgruppen håber på, at det område kan blive optimeret når Blue Kolding formentligt alligevel, indenfor en overskuelig årrække, skal nedlægge nye regnvandsledninger og derfor grave i gaden.

Løft foden
Hastighed har naturligvis også været drøftet på møderne mellem arbejdsgruppen, Trafikafdelingen og Politiet. Vi oplever med jævne mellemrum, at der er fartkontrol i og omkring byen. Helt at komme høj fart til livs er nok svært, men hvis vi alle løfter foden lidt, så hjælper det hele.

På billedet kan du se hvor der er parkering- og standsning forbudt i Vamdrup centrum.

På billedet kan du se hvor der er parkering- og standsning forbudt i Vamdrup centrum.

Nedrivningen af
farlig gård
trækker ud

Netavisen SEBRO /PRESS/08. 03. 2019/12.10

VAMDRUP: Kommunen har bebudet nedrivning af ruinerne efter Dybdalgård ved Vamdrup indtil flere gange. Men de faldefærdige bygninger står der endnu! Seneste er det hørt, at nu kommunen ikke råd til at fjerne ruinerne, da udgiften ikke er budgetteret ind i spare-budgettet 2019!
 

 Naboer og andre borgere i Vamdrup har flere gange klaget over, at bygningernes faldefærdige tilstand. De finder det er livsfarligt at færdes i området ved ruinerne. Der er reageret, fordi børn og andre af vanvare kan komme for tæt på ruinerne og dermed bringe sig i fare.
  Senest sagen var oppe at vende offentligt, var engang i efteråret 2018, hvor der blev klaget til det lokale byrådsmedlem Poul Erik Jensen (S). Han tog dengang straks kontakt til de personer i kommunen, hvis ansvarsområde den slags ligger under. Beskeden han fik fra forvaltningen var, at man beklagede, at bygningerne ikke for længst var væk, men det så ville ske senest inden jul.
 Poul Erik Jensen beklager nu, at bygningerne endnu ikke er fjernet. Han forklarer:
- Kommunale Ejendomme arbejder i øjeblikket med at udarbejde et udbud på nedrivningen, og det forventes at arbejdet kommer i udbud i løbet af ca. en måned. Nedrivningen vil derfor sandsynligvis kunne påbegyndes i april- maj, siger Poul Erik Jensen.
 Han forklarer videre, at nedrivningen har trukket ud, skyldes at under budgetlægningen ved udgangen af 2018 blev det besluttet, at der måske kunne spares penge ved at lade nedrivningen indgå som et element i kommunens satsning på ”Cirkulær Økonom”.
- De har betydet, at udbuddet er blevet langt mere kompleks, samt at der til udbuddet bl.a. skal udarbejdes en ressourcekortlægning for de materialer, som med fordel vil kunne genanvendes, lyder det fra Poul Erik Jensen.


-------------------------------------------------------------------------------------------

Belysning af viadukt i
Vamdrup et skridt nærmere

Netavisen SEBRO PRESS/ 07. 03. 2019/11.01
Af Journalist (DJ) Svend Erik Matthias-Brodersen

VAMDRUP: En længe næret ønsket om kunstnerisk belysning i jernbanetunnellen på Østergade i Vamdrup er kommet et skridt nærmere. Kommunen har, som et førstegangsbeløb, sluppet 61.000 kroner løs til projektet fra Centerbypuljen 2019.
 Oprindeligt har Vamdrup Byforum ansøgt om 125.800 kroner til formålet, men under en besparelsesrunde er beløbet beskåret til de nævnte 61.000 kroner. Restbeløbet forventes dog dækket som et forskud fra Centerpuljen 2020.
 Sagen om belysningen af viadukten i Vamdrup har netop været behandlet i kommunens Lokaldemokratiudvalg. Det er udvalget, som fordeler pengene fra Centerbypuljen. I år er der i i puljen 570.000 kroner til deling mellem de tre centerbyer, Vamdrup, Lunderskov og Christiansfeld.
Fra mødet i Lokaldemokratiudvalget kan læses:
Da belysningsprojektet er et stort ønske fra hele lokalområdet, vil man ikke gå på kompromis med kvaliteten, og Vamdrup Byforum ønsker at fastholde det beskrevne projekt og udgift. Derfor foreslår Vamdrup Byforum, at der afsættes 64.000 kr. fra næste års budget i Centerbypuljen”, lyder det i referatet fra mødet. Og forslaget er åbenbart gået igennem.
 Belysningen af viadukten i Vamdrup skal ses som et led en kunstnerisk oplevelse, kædet sammen at højne trafiksikkerheden på Østergade, samt at skabe, som det hedder, en tydeligere visuel sammenhæng mellem det nye Kinotorv og bymidten.
 Vamdrup Byforum har i forbindelse med sagens behandling gjort opmærksom at det skønnes, driften af belysningen vil beløbe sig til ca. 5.000 kroner årligt.
_______________________________________________