Brand i beboelsesejendeom

VOJENS: Natten til søndag  opstod der brand i en beboelsesejendom i Vojens. Brandalarmen gik kort før klokken 01.30. Der var ikke nogen beboere hjemme, da branden opstod. Brandfolkene var færdige med slukningen kort før klokken 06, og der er sket store skader på ejendommen, oplyser vagtchef Henrik Sønderskov, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.Natten til søndag  opstod der brand i en beboelsesejendom i Vojens. Brandalarmen gik kort før klokken 01.30. Der var ikke nogen beboere hjemme, da branden opstod. Brandfolkene var færdige med slukningen kort før klokken 06, og der er sket store skader på ejendommen, oplyser vagtchef Henrik Sønderskov, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.
_____________________________________________________________________________

 

 

 

Kommuner sløser med brandsikkerheden

Det er branden på Plejecenter Farsøhthus i Allingåbro, hvor tre ældre omkom, der satte gang i undersøgelsen. Foto: Bo Amstrup, Ritzau/Scandpix

 Kilde TV SYD:

Stort set samtlige kommuner i TV Syds sendeområde opfylder ikke lovkrav om automatiske springleranlæg i plejehjemsboliger. Nu skal der rettes op, siger politikerne.

BRANDSIKKERHED: Siden 2014 er 34 plejehjemsbeboere omkommet i en brand på et af landets plejehjem. Dermed er risikoen for at dø i en brand på et plejehjem langt højere end andre steder, viser tal fra Beredskabsstyrelsen.

Her i Syd- og Sønderjylland er to ældre, siden 2014, omkommet i en plejehjemsbrand i henholdsvis Billund og Hedensted kommune.

Alligevel er den gal med sikkerheden i mange plejeboliger. Derfor har kommunerne nu fået et påbud om at lovliggøre forholdene på plejehjemmene senest 15 april.

Dødsbrand årsag til undersøgelse

Det er en ny rapport fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, der har afsløret, at brandsikkerheden i mange plejeboliger ikke er i overensstemmelse med de brandkrav, som er gældende.

- Det er helt uacceptabelt, at der er kommuner her i landet, der uden andre foranstaltninger fraviger fra de krav, der er for brandsikkerhed i vores plejeboliger, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen. 

Undersøgelsen blev iværksat efter, at tre ældre kvinder i august 2018 omkom i forbindelse med en brand på et plejecenter i Norddjurs Kommune. 

Ni Syd- og Sønderjyske Kommuner 

Rapporten viser ulovlige forhold i ni ud af fjorten syd- og Sønderjyske kommuner. Kun en enkelt kommune har, ifølge raporten, forholdene i orden. Det er Horsens.

Ialt har 57 kommuner svaret, og det viser, at ud af 164 plejeboliger, der er underlagt kravet om sprinkleranlæg, opfylder 123 ikke de gældende lovkrav.

HVILKE KOMMUNER HAR FÅET PÅBUD

Tønder, Aabenraa, Haderslev, Esbjerg, Kolding, Fredericia, Billund, Vejen og Sønderborg.

FØLGENDE KOMMUNER HAR IKKE SVARET PÅ UNDERSØGELSEN

Vejle, Fanø, Hedensted og Varde.
________________________________________________________________________________

Falck pressede konkurrent af markedet: Nu varsler Bios sagsanlæg

KILDE: DR 31.01.2019

Den hollandske reddervirksomhed vil kompenseres for konkursen på det danske marked.

 
Konkurrencerådet anklager i sin afgørelse Falck for at have spredt negative historier om den hollandske konkurrent Bios, blandt andet for at forhindre deres medarbejdere i at skifte over til konkurrenten. (Foto: claus fisker © Scanpix)

I 2016 gik det hollandske redderfirma Bios konkurs i Danmark. Og det var ikke tilfældigt, argumenterede Bios dengang og beskyldte Falck for at have stukket en kæp i hjulet på konkurrenten.

Den beskyldning fastholder firmaet fortsat, og i dag fik Bios Konkurrencerådets ordfor, at Falck misbrugte sin markedsposition til at presse den hollandske konkurrent ud af markedet.

Sagen kort:

  • I 2014 beslutter Regionsrådet i Region Syddanmark, at Bios, et nystiftet dansk-hollandsk selskab, skal overtage ambulancedriften i Syd- og Sønderjylland og på Fyn fra Falck, som udtrykker stor utilfredshed med beslutningen.

  • I 2015 begynder ambulancedriften at halte for Bios. Medarbejdere søger væk fra virksomheden og der er bøvl med vagtplaner og responstiden.

  • Fra 2016 kan Bios ikke længere opfylde sine kontraktlige forpligtelser, fordi de ikke har ansatte nok.

  • I juli 2016 begærer Region Syddanmark Bios konkurs.

  • Bios beskylder Falck for at have spredt negative rygter om selskabet, så medarbejderne søgte over til Falck.

  • I juni sidste år undskylder Falck for sin opførsel.

Afgørelsen fra rådet betyder, at virksomheden nu varsler et sagsanlæg mod Falck.

Det skriver direktøren for Bios, Stef Hesselink, i en pressemeddelelse.

- Vi har nu sort på hvidt, at Falck misbrugte sin position og forhindrede os i at levere en bedre og billigere service til borgerne i Region Syddanmark, skriver han og fortsætter:

- Vi vil nu nærlæse afgørelsen, når den engang er tilgængelig i sin fulde længde, men jeg kan sige klart, at vi med dagens afgørelse selvfølgelig vil søge at blive kompenseret for det enorme tab, som Falcks helt uhørte adfærd har kostet vores virksomhed og den hollandske gruppe af aktionærer.

Regionen er rystet

Bios oplyser ikke, hvor meget man planlægger at sagsøge Falck for, men kort efter firmaets danske konkurs i 2016, truede Bios med at sagsøge Falck for 90 millioner kroner.

Falck har tidligere undskyldt og kaldt sagen "pinlig" for virksomheden.

 
Jeg synes, det er rystende at en gammel hæderkronet virksomhed som Falck kan finde på at opføre sig på den måde.
REGIONSRÅDSFORMAND I REGION SYDDANMARK, STEPHANIE LOSE.

Alligevel afviser Falck at have overtrådt lovgivningen og har derfor anket konkurrencerådets afgørelse til konkurrence-ankenævnet. Hvis rådet får ret dér, vil Falck blive anmeldt til Bagmandspolitiet.

I Region Syddanmark, hvor konkurrencedramaet mellem redderfirmaerne udspillede sig, er man rystet over Konkurrencerådets afgørelse.

- Jeg synes, det er rystende, at en gammel hæderkronet virksomhed som Falck kan finde på at opføre sig på den måde, siger regionsrådsformand Stephanie Lose.

- Det er rystende at læse sort på hvidt, hvordan Falck i det fuldstændig skjulte bag alle formelle kanaler har ageret via kommunikationsbureauer og stråmænd for at påvirke omverden og skubbe Bios ud af markedet.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------